Vizuelna umjetnost

"Perspektiva" donijela magične fotografije

"Perspektiva" donijela magične fotografije
Foto: N.N. | Zlatna medalja - Arnaldo Paulo Che (Hong Kong)

Međunarodna izložba fotografija "Foto-perspektiva" predstavljena je publici u četvrtak veče u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci.

Na izložbu je pristiglo 4.650 fotografija od 331 autora iz 54 zemlje svijeta, a jedan od članova žirija, Milorad Kašćelan, istakao je da je žiri imao veliki posao pri odabiru fotografija koje će se naći na izložbi.

"Tročlani žiri u sastavu Dragan Prole, moja malenkost i Siniša Plavšić je odabrao fotografije koje će se naći na izložbi i najuspješniji radovi su nagrađeni u svakoj od četiri teme koje su zastupljene na izložbi", rekao je Kašćelan.

Kašćelan je istakao da je dodijeljeno 15 nagrada u kategorijama slobodna tema kolor, slobodna tema crno-bijela, tema priroda i foto-travel. Neke fotografije izgledaju nevjerovatno, zbog čega su organizatori posebno ponosni.

"Zadovoljni smo i projekcijom koja je pripremljena u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor, ali i zainteresovanošću publike koja iz godine u godinu dolazi u sve većem broju", dodao je Kašćelan. Organizator izložbe je Univerzitetski foto-kino klub Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije