Vizuelna umjetnost

Pobjede članova Plesnog kluba "Blok" u Banjaluci i Zagrebu, osvojili 15 medalja

Pobjede članova Plesnog kluba "Blok" u Banjaluci i Zagrebu, osvojili 15 medalja
Foto: Ustupljena fotografija | Pobjede članova Plesnog kluba "Blok" u Banjaluci i Zagrebu, osvojili 15 medalja

BANJALUKA, ZAGREB - Članovi Plesnog kluba "Blok" proteklog vikenda predstavili su se na dva takmičenja, "Banjaluka Dance Festu" u Banjaluci i "Zagreb Christmas Festu" u Zagrebu, a ukupan rezultat je 15 medalja - 11 zlatnih, dvije srebrne i dvije bronzane.

Riječ je o međunarodnim turnirima, kako je saopšteno iz "Bloka", na kojima je učestvovalo nekoliko hiljada takmičara iz više desetina zemalja.

Hip-hop sekcija predstavila se u Banjaluci, u kategorijama solo, duo, grupa i formacija, te je ostvarila dvije pobjede, dva druga i jedno treće mjesto (grupe i formacije), a zapažen uspjeh postigli su i solisti, plasmanom u finale.

Koreografije potpisuju Svetlana Vidić i Aleksandra Pilipović.

"U Zagrebu su se takmičile balerine i latino plesačice, ostvarivši čak devet pobjeda i jedno treće mjesto. Posebno su se istakle Jana Kučuk i Nađa Pikula, pobijedivši u najjačoj konkurenciji do sada, u kategoriji balet duo. Baletske koreografije potpisuju Natalija Ninić i Neda Uletilović, a latino Jelena Stojaković", saopšteno je iz banjalučkog plesnog kluba.

"Ovu kalendarsku godinu završavamo velikim uspjesima i možemo biti samo srećni i ponosni što se naš trud i rad vrednuje i na ovaj način, i što imamo priliku da predstavimo naše najbolje plesače", kazuje Jelena Stojaković, predsjednica Plesnog kluba "Blok".

Za ovaj klub nema pauze ni tokom praznika, jer se već spremaju za nastavak sezone, a prva takmičenja ih očekuju u martu naredne godine, u Novom Sadu i Sarajevu.

"Drago nam je što je interesovanje za ples sve veće i što iz godine u godinu raste naša plesna zajednica. Nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti nizati uspjehe", zaključila je Stojakovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije