Vizuelna umjetnost

Pratite nas na Google news

Počela sanacija krova MSU RS

Počela sanacija krova MSU RS
Foto: N.N. | Počela sanacija krova MSURS
N.N.

BANJALUKA - Sanacija krova Muzeja savremene umjetnosti RS u Banjaluci počela je ovih dana, u okviru prve faze obnove zgrade te institucije kulture.

Direktorica Muzeja savremene umjetnosti Sarita Vujkovic istakla je da je riječ o spomeniku koji se nalazi pod zaštitom i da su, uz redovne dozvole bile neophodne i dozvole Zavoda za zaštitu spomenika.

Osim krova, biće sanirane i prostorije koje ce služiti za biblioteku i citaonicu.

"U novembru ove godine planiramo početak radova sa prednje strane zgrade gdje će biti sanirani ulazni hol i vrata. Biće ugraden i lift koji ce povezati dvije etaže muzeja, odnosno, na taj način, stavićemo u funkciju i potkrovlje zgrade", istakla je Vujkovic i dodala da ce kompletna sanacija muzeja biti obavljena kroz tri ili cetiri faze.

Potpuna obnova podrazumijeva i obnovu fasade sa ambijentalnom rasvjetom, potom obnovu entrerijera kao i uređenje nekadašnjeg perona željeznicke stanice, koja se tu ranije nalazila, u prostor prilagoden današnjem vremenu.

Projekat obnove Muzeja savremene umjetnosti RS, uradio je projektni tim profesora banjaluckog Arhitektonsko-gradevinsko-geodetskog fakulteta, a obnovu su finansijski podržali Kabinet predsjednika RS i Ambasada SAD u BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije