Vizuelna umjetnost

Pogled na planinu iz šatora najbolja fotografija godine

Pogled na planinu iz šatora najbolja fotografija godine
Foto: N.N. | Pogled na planinu iz šatora najbolja fotografija godine

Za online foto-konkurs "#Travel2020", koji je organizovan preko popularne Instagram aplikacije Agora, priloženo je 13.685 fotografija, ali samo jedna od njih izabrana je za najbolju fotografiju s putovanja od strane korisnika ove aplikacije. Prva nagrada završila je u rukama španskog fotografa Brajana TR sa Agora korisničkim imenom @rakia10.

Njegova fotografija pod nazivom "Nevjerovatni momenti" prikazuje njega i njegovog psa dok leže u šatoru i sa jednog vrha Dolomita posmatraju prelijepu okolinu.

Agora konkurs za najbolju fotografiju sa putovanja započet je 26. jula, a njegovi učesnici dobili su zadatak da jednom fotografijom odgovore na pitanje šta za njih znače putovanja. Već 7. avgusta objavljene su fotografije 50 finalista, a nedavno i apsolutni pobjednik ovog takmičenja.

Agora je mobilna aplikacija putem koje fotografi, profesionalci ili amateri, imaju priliku da učestvuju u takmičenju i stvore šansu da osvoje internacionalno priznanje, ali i novčane nagrade u iznosu od 1.000 do 25.000 dolara.

Globalna publika ove aplikacije igra veoma važnu ulogu u selekciji pobjedničkih fotografija svakog takmičenja. Pored toga, i sami autori imaju mogućnost glasanja za druge takmičare.

"Hvala vam za ove fotografije. Zahvaljujući njima, mogli smo da putujemo na različite krajeve svijeta i da vidimo divne predjele iz perspektive fotografa. Zahvaljujući njima, Agora je postala mjesto sakupljanja nekih od najboljih fotografija na svijetu", rekao je Oktavi Rojo, osnivač aplikacije Agora.

Pobjednik takmičenja, španski fotograf Brajan TR kazao je da je njegova fotografija nastala na sjeveru Italije.

"Htio sam da doživim zalazak sunca na ovom predivnom mjestu. Dugo sam čekao taj trenutak. Nikada ne propuštam avanturu sa svojim psom Berkijem. Pokušavali smo i ranije da obilježimo ovaj trenutak objektivom kamere, međutim nije nam pošlo za rukom sve do sada. Gledao sam druge radove kolega koje su pokušale isto, ali nisam bio zadovoljan ramom fotografije. Ja sam odlučio da moj ram bude ulaz u moj šator", rekao je pobjednik takmičenja iz Španije.

Među ostalim dobitnicima su i fotografi koji se potpisuju korisničkim imenima @hi.jewi, @jamesxtheo i @alvarovaliente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije