Vizuelna umjetnost

"Pop art festival": Kolektivna izložba "Novi talasi 2" u BKC-u

"Pop art festival": Kolektivna izložba "Novi talasi 2" u BKC-u
Foto: Ustupljena fotografija | "Pop art festival": Kolektivna izložba "Novi talasi 2" u BKC-u

SARAJEVO - Kolektivna izložba "Novi talasi 2" biće otvorena u Bosanskom kulturnom centru (BKC) sutra u 20 časova, a u okviru "Pop art festivala" koji kreira prostor za promociju umjetnika i umjetnica mlađe generacije.

"Nakon otvorenog poziva koji je prethodio konačnoj selekciji i prema odluci stručnog žirija kojeg čine prošlogodišnja pobjednica Alma Gačanin, Irfan Hošić i Bojan Stojčić - odabrano je pet umjetnica čiji će radovi biti predstavljeni u sklopu ove izložbe. Njihova imena su: Danijela Mihić, Kasja Jerlagić, Katarina Gotić, Katarina Aćimović i Saša Tatić, a kustosica izložbe je Adna Muslija", saopštili su organizatori. 

Dalje napominju da će pobjednica konkursa i dobitnica novčane stimulacije u iznosu od 1.000 KM, te samostalne izložbe u Galeriji savremenih umjetnosti Manifesto, biti proglašena na otvaranju izložbe.

Dizajn postera izložbe potpisuje Amar Zahiragić, u saradnji sa Mirzom Čizmićem.

Istog dana, s početkom u 18 časova u BKC-u biće održana i panel diskusija "Alternativni prostori i princip samoorganizacije u BiH kao generatori nezavisne umjetničke scene", a o toj temi govoriće Lidija Drakulić iz UNSA Geto / DKC Incel, Nikola Ostojić iz DKC Sarajevo i Nikola Rončevića iz OKC Abrašević.

"Pop art festival" održava se u Bosanskom kulturnom centru do 23. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije