Vizuelna umjetnost

Poslije Barselone, izložba o Nikoli Tesli se seli u Madrid

Poslije Barselone, izložba o Nikoli Tesli se seli u Madrid
Foto: N.N. | Poslije Barselone, izložba o Nikoli Tesli se seli u Madrid

Nakon izuzetno posjećene izložbe u Barseloni, koja je bila postavljena u Muzeju nauke CosmoCaixa, od oktobra prošle godine, do februara ove godine, Muzej Nikole Tesle nastavlja uspešnu saradnju sa Caixa fondacijom organizujući izložbu u Madridu.

Izložba pod nazivom „Nikola Tesla – genije savremenog elektriciteta“ biće postavljena u muzeju CosmoCaixa u Madridu od 29. septembra 2022. do 8. januara 2023.

Impozantna scenografija, veliki broj eksponata i radnih modela Teslinih pronalazaka predstaviće španskoj publici lik i djelo jednog od najvećih srpskih i svjetskih umova.

Otvaranju izložbe prethodila je izuzetno posjećena konferencija za novinare na kojoj su na brojna pitanja novinara odgovarale direktorka Caixa foruma Madrida,  Izabela Fuentes, korporativni direktor za kulturu i nauku, Ignasi Miro i direktorka Muzeja Nikole Tesle, Ivona Jevtić.

Na otvaranju izložbe zvanicama su se obratile ministarka nauke i inovacija, Diana Morant i direktorka Muzeja Nikole Tesle. Otvaranju je prisustvovala i ambasadorka Republike Srbije u Španiji, Katarina Lalić Smajević.

Uspješnost izložbe i saradnje Caixa fondacije i Muzeja Nikole Tesle ogleda se i u činjenici da je nakon izložbe u Madridu u planu i otvaranje postavki u Saragosi i Sevilji.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije