Vizuelna umjetnost

Prirodne ljepote BiH ovjekovječio snimcima iz vazduha

Prirodne ljepote BiH ovjekovječio snimcima iz vazduha
Foto: N.N. | Prirodne ljepote BiH ovjekovječio snimcima iz vazduha

Banjalučki umjetnik i majstor za upravljanje dronom Dr Skendy objavio je seriju video-snimaka kojima predstavlja najljepše lokacije naše zemlje snimcima iz vazduha.

Ovaj autor ističe da je oduvijek imao želju da posmatra prirodne ljepote naše sredine iz vazduha i da se s pojavom dron tehnologije konačno ta želja i ostvarila. Jedan od njegovih posljednjih video-snimaka je prikaz kanjona rijeke Vrbas, koji je moguće pogledati na YouTube kanalu.

"Jednostavno, ja sam oduvijek imao želju da posmatram kanjon rijeke Vrbas iz vazduha i kada sam kupio dron to mi je bio prvi projekat", rekao je u razgovoru za "Nezavisne" Dr Skendy. Umjetnik priznaje da su prvi snimci kanjona nastali još 2016. godine, ali da se tek sada odlučio za prikaz nove verzije, koja ima mnogo bolji kvalitet video-snimka i rezoluciju slike koja oduzima dah gledaocu.

Upravljati dronom nije jednostavan posao, a kako Dr Skendy dodaje, pred njim se često nađe mnogo izazova kod stvaranja savršenog snimka.

"Najveći izazov tokom jednog ovakvog snimanja u prirodi je strah da ne naiđe neka ptica grabljivica, koja bi mogla da obori dron i da na taj način ostanem bez ovakvog snimka. Manje-više sam dron nije bio toliko bitan, koliko mi je stalo do tog snimka", rekao je Dr Skendy.

Umjetnik dodaje da uživa u svakom letu s dronom te da su upravo ovakvi snimci jedan od najljepših načina promovisanja prirodnih ljepota naše zemlje. 

"Na ovaj način je svakako moguće promovisati prirodne ljepote naše zemlje. Osim ovog, napravio sam još mnogo drugih snimaka prirodnih ljepota i nacionalnih parkova naše zemlje i uglavnom sam to radio o svom trošku", rekao je Dr Skendy.

Autor priznaje da u svom radu još nema dovoljno publiciteta, jer na veliku žalost javnost još nema interes u ovakvom obliku promocije naše zemlje. Dodao je da će nastaviti i u budućnosti da promoviše zemlju na ovaj način, te da je pred njim još mnogo projekata i lokacija koje zaslužuju da budu bolje predstavljane široj javnosti.

"Svakako imam u planu još mnogo sličnih projekata i nastaviću sa stvaranjem sličnih video-snimaka koji će promovisati prirodne ljepote naše zemlje", naglasio je Dr Skendy.

Njegov posljednji snimak kanjona rijeke Vrbas je moguće pogledati na njegovom YouTube kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije