Vizuelna umjetnost

Promocija kataloga izložbi Borjane Mrđe i Igora Bošnjaka u MSU RS

Promocija kataloga izložbi Borjane Mrđe i Igora Bošnjaka u MSU RS
Foto: N.N. | Promocija kataloga izložbi Borjane Mrđe i Igora Bošnjaka u MSU RS

BANJALUKA - Promocija kataloga i razgovor o izložbama "Dekorativna sopstva" banjalučke umjetnice Borjane Mrđe i "Budućnost se ponavlja više nego istorija" trebinjskog umjetnika Igora Bošnjaka biće organizovani sutra od 20 časova u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS).

Ovom prilikom Borjana Mrđa će se osvrnuti na novu seriju radova u mediju crteža, slika, slika-objekata i video-instalacije, koju je umjetnica prvi put predstavila kao doktorski umjetnički projekat na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu 2020. godine.

"Igor Bošnjak iskoristiće priliku da publici predstavi svoja umjetnička višegodišnja istraživanja na temu spomeničkog nasljeđa iz doba SFR Jugoslavije (naročito o spomenicima na Kozari i Sutjesci), teorijom ruskog kosmizma, teorijom dronova i sopstvenom interpretacijom ovih fenomena. Umjetnikova istraživanja su rezultirala serijom video-radova, printova i arhivskih instalacija predstavljenih na izložbi u MSU RS", navodi se u saopštenju ove kulturne institucije.

Na promociji će pored umjetnika govoriti autori stručnih tekstova i kustosi izložbi - Lana Pavlović i Mladen Banjac, viši kustosi MSU RS i dr Sarita Vujković, direktorica MSU RS, a dizajner kataloga i autor fotografija u publikacijama je Nemanja Mićević, grafički dizajner MSU RS.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije