Vizuelna umjetnost

Promocija strip albuma "Barut i sablja" večeras u Istočnom Sarajevu

Promocija strip albuma "Barut i sablja" večeras u Istočnom Sarajevu
Foto: Arhiva/Ilustracija | Promocija strip albuma "Barut i sablja" večeras u Istočnom Sarajevu

Strip umjetnik i pjesnik iz Nevesinja Jovan Bratić predstaviće danas u Istočnom Sarajevu, između ostalih, strip album "Barut i sablja", čija je tema srpska nacionalna istorija, koji je objavilo Udruženje strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske "Deveta dimenzija".

Bratić je ranije rekao Srni da je bilo izazovno raditi ovakvu vrstu stripova, ali je i veoma bitno naglašavati poznate događaje iz srpske istorije na ovaj zanimljiv način, prihvatljiv za širu čitalačku publiku.

On napominje da ovaj strip predstavlja svojevrsnu antologiju njegovih prvih objavljenih radova.

"Radi se o stripovima `Nevesinjska puška`, `Bitka na Vučjem dolu` i `Vožd Karađorđe`, koji su ranije pojedinačno objavljivani u više izdanja u formatu sveske, kao i o nekoliko kraćih epizoda što su objavljene u okviru magazina `Parabelum`, a to su `Mališa`, `Krv na ognjištu` i `Jakovljeva smrt`. Moji junaci, kao i događaji, nisu izmišljeni već su stvarni", istakao je Bratić.

Bratić piše i poeziju, a do sada je objavio četiri knjige.

Veče stripa na kojem će biti promovisani strip albumi "Gluvo doba", "Barut i sablja" i "Tetovirani oblaci" biće održano večeras u kafe-baru "NJu folder" u Istočnom Novom Sarajevu od 19.00 časova. /kraj/vsa/bb/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije