Vizuelna umjetnost

Radionica kolaža "Vaskršnji mozaik" s Berinom Šuščević u DP RS

Radionica kolaža "Vaskršnji mozaik" s Berinom Šuščević u DP RS
Foto: N.N. | Radionica kolaža "Vaskršnji mozaik" s Berinom Šuščević u DP RS

BANJALUKA - U Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) sutra u 17 časova počinje radionica kolaža za najmlađe - "Vaskršnji mozaik", a kako bi predvaskršnja sedmica bila još svečanija i veselija, najavljuju iz ove kulturne institucije.

Radionicu će voditi Berina Šuščević,  magistar slikarstva i scenografkinja Dječijeg pozorišta, a mali kandidati su svoje prijave već izvršili putem Facebook stranice DP RS.

"Ono što čini zanimljivim ovu radionicu su i materijali s kojima će mališani raditi - platna, krpice i papirići, kojima će kreativno 'reciklirati' tkanine i hartije iz krojačkih i vajarskih radionica Dječijeg pozorišta. Tehnikom kolaža djeca će praviti male mozaike, a ono što takođe ističemo je i da će ljepilo koje će koristiti u ovom procesu biti prirodno", navedeno je u saopštenju.

Naime, Berina Šuščević će od šećera, procesom kuvanja, napraviti prirodno ljepilo, tako da će dječaci i djevojčice bezbrižno i tehnološki bezbjedno  zaprljati ručice dok budu lijepili i stvarali svoje mozaike.

I ovim procesom u kreativnom radu s djecom Dječije pozorište Republike Srpske naročito ističe da sve što organizuju u nacionalnom teatru za najmljađe treba da bude i jeste na visokom pedagoškom nivou, kojim djeca svaki put prevashodno nauče nešto novo pored toga što se i odlično zabave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije