Vizuelna umjetnost

Radovi 105 studenata na Godišnjoj izložbi AU UNIBL

Radovi 105 studenata na Godišnjoj izložbi AU UNIBL
Foto: Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci | Radovi 105 studenata na Godišnjoj izložbi AU UNIBL

BANJALUKA - Godišnja izložba radova studenata Studijskog programa likovnih umjetnosti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci (AU UNIBL) biće otvorena 8. juna, s početkom u 20 časova, ispred zgrade ove institucije.

"Izložbena postavka obuhvatiće radove 105 studenata sa više od hiljadu radova iz oblasti crteža, slikarstva, grafike, intermedijalne umjetnosti, grafičkog dizajna, metodike likovne kulture i fotografije, a 22. izložba je prilika da Akademija umjetnosti pokaže talenat i kreativnost nove generacije mladih umjetnika, kojima će uručene nagrade biti motivacija za dalji rad i napredak", saopšteno je iz Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

I ove godine Akademija umjetnosti nagradiće autore najboljih radova - tradicionalno se dodjeljuje nagrada za crtež, slikarstvo, intermedijalnu umjetnost, grafiku, grafički dizajn "Goran V. Janković" i nagrada za fotografiju.

"Godišnja izložba je veoma važan događaj jer povezuje krovne institucije Republike Srpske s Akademijom umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, budući da svi vodeći muzeji, galerije i kulturni centri formiraju sopstvene komisije koje dodjeljuju nagrade za najbolje autorske radove studentima iz navedenih oblasti. Institucije i ustanove kulture koje dodjeljuju nagrade su Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, Kulturni centar Banski dvor, Galerija Udruženja UDAS, Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši, Galerija 'Sreten Stojanović' Prijedor, JU Matični muzej Kozare Prijedor, Zavičajni muzej Gradiška, Galerija 'Vagon' i agencija 'New Moment'", dodaje se u saopštenju.

Osim prostorija Akademije umjetnosti, studenti slikarstva i intermedijalne umjetnosti otvoriće izložbu u Galeriji "Vagon" (7. jun) i Kulturnom centru Banski dvor (14. jun). Takođe, ove godine u okviru završne izložbe Akademija će sarađivati i sa internacionalnim servisom za umjetničke sajmove,"Follow art".

Izložba će se moći pogledati na više lokacija: zgrada Akademije umjetnosti i Rektorata, u objektu iza zgrade Akademije umjetnosti, prostorijama Akademije umjetnosti preko puta Filološkog fakulteta i na Filozofskom fakultetu, a biće otvorena do 1. oktobra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije