Vizuelna umjetnost

Raspisan foto-konkurs "Sve je stalo u jedan trenutak"

Raspisan foto-konkurs "Sve je stalo u jedan trenutak"
Foto: N.N. | Raspisan foto-konkurs "Sve je stalo u jedan trenutak"

ISTOČNO SARAJEVO - Opština Istočno Sarajevo i lokalni Kulturni centar raspisali su konkurs za najbolju fotografiju pod motom "Sve je stalo u jedan trenutak", koji je otvoren do 10. maja, izjavio je danas direktor ovog centra Mladen Janković.

"Želja organizatora je da u okviru konkursa dobiju fotografije koje će predstavljati najljepše ili najinteresantnije motive našeg okruženja u momentu kada je sve stalo zbog situacije izazvane pojavom novog virusa korona", istakao je Janković.

On je naglasio da fotografija, sama po sebi, i jeste trenutak u vremenu, pa kao takva istovremeno može biti i dokument i umjetničko djelo.

Prema njegovim riječima, autori nisu uslovljeni i ograničeni u pogledu tema i mogu sami da prepoznaju vizuelnu provokaciju i pronađu inspiraciju, a fotografija treba da bude lični doživljaj autora koji posmatra novonastalu situaciju u Istočnom Sarajevu.

Autori tri najbolje fotografije dobiće novčane nagrade u iznosima od 300, 200 i 100 KM.

Prema uslovima ovog foto-konkursa, fotografije koje učesnici šalju moraju biti autorske, moguće je dostaviti tri fotografije po autoru koje moraju biti isključivo u digitalnoj formi u JPG formatu, maksimalne veličine po fotografiji od pet megabajta, a fotografije sa tekstualnim porukama ili bilo kakvom drugom vrstom potpisa neće biti razmatrane u konkursu.

U uslovima je navedeno i da su autori lično odgovorni za prikazani motiv na fotografiji i za eventualna kršenja autorskih prava, a oni slanjem fotografija organizatorima foto-konkursa daju pravo na njihovo korištenje.

Konkurs je otvoren do 10. maja, a fotografije sa prijavom potrebno je poslati na imejl /[email protected]/ sa naznakom "Takmičenje za najbolju fotografiju".

Sve prijave treba da uključuju ime i prezime autora, naziv fotografije,

opis fotografije /do 50 riječi/, te kontakt podatke autora /broj telefona, imejl i adresu stanovanja/.

Izbor najbolje fotografije vršiće se onlajn glasanjem i ocjenom žirija i to na način da će 50 odsto ocjene činiti onlajn glasovi, a 50 odsto ocjene žirija na skali od jedan do pet.

Glasovi žirija biće javno objavljeni, glasanje će trajati sedam dana poslije zatvaranja konkursa, a pobjednici će biti proglašeni u roku pet dana od završetka glasanja.

(Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije