Vizuelna umjetnost

Razgovor povodom izložbe "Licem u lice" u MSU RS

Razgovor povodom izložbe "Licem u lice" u MSU RS
Foto: Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske | Razgovor povodom izložbe "Licem u lice" u MSU RS

BANJALUKA - Razgovor povodom retrospektivne izložbe Mirka Ilića "Licem u lice" biće održan u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) 12. aprila u 19 časova, dan nakon otvaranja te izložbe.

Kako su saopštili iz MSU RS, na razgovoru će, pored umjetnika Mirka Ilića, učestvovati kustos izložbe Marko Golub, grafički dizajner Borut Vild i grafičkim dizajner i istoričar umjetnosti Dejan Кršić, a razgovor će voditi Sarita Vujković, direktor MSU RS. 

"Izložba 'Licem u lice' pruža nam mogućnost sagledavanja bogate karijere Mirka Ilića, koji je gradio u polju ilustracije, stripa i grafičkog dizajna", navode iz MSU RS. 

Dodaju da je, kao strip autor, ilustrator i dizajner, Ilić definisao "lice" jugoslovenske pop kulture sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka. 

"Ilić, koji je kao autor brojnih omota muzičkih ploča bio aktivan i ravnopravan sudionik muzičke i subkulturne scene tog razdoblja, inicijator je te jedan od protagonista neformalne grupe autora 'Novi kvadrat', nezaobilaznog fenomena stripa kod nas, a njegove naslovnice političkih magazina sugestivno su i kritički vizuelno dokumentovale društvenu i političku sliku čitave regije", navode iz MSU RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije