Vizuelna umjetnost

Samostalna izložba slika Rebeke Abdagić u Kulturnom centru UDAS

Samostalna izložba slika Rebeke Abdagić u Kulturnom centru UDAS
Foto: Ustupljena fotografija | Samostalna izložba slika Rebeke Abdagić u Kulturnom centru UDAS

BANJALUKA - Samostalna izložba slika umjetnice Rebeke Abdagić pod nazivom "Obojena revolucija ili Kako naslikati spomenik" biće otvorena 21. maja u 19 časova u Kulturnom centru UDAS u ulici Sime Miljuša.

Izložba Rebeke Abdagić je treća izložba koja se predstavlja u okviru izlagačkih aktivnosti Kulturnog centra UDAS Banjaluka u ovoj godini.

Kako je navedeno u saopštenju UDAS-a, umjetničke radove Rebeke Abdagić odabrao je stručni umjetnički savjet Kulturnog centra za predstavljanje u okviru programa izlagačkih aktivnosti u oblasti slikarstva i vajarstva u 2024. godini.

Izlagačke aktivnosti UDAS-a realizuju se u periodu od marta do avgusta 2024. godine u okviru kojih će se predstaviti pet samostalnih izložbi umjetnica iz BiH i Crne Gore.

Izložba će biti otvorena do 31. maja i dostupna je za posjetioce radnim danom i subotom od devet do 15 časova.

Biografija:

Rebeka Abdagić rođena je 1991. godine u Sarajevu. U rodnom gradu je završila Srednju školu primijenjenih umjetnosti 2010. godine, te 2015. godine stekla zvanje Magistar likovnih umjetnosti - slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti (ALU) u Sarajevu.

Dobitnica je Zlatne značke Univeziteta u Sarajevu kao najbolji student generacije 2013/14, te dobitnica Zlatne značke kao najbolji student prvog i drugog ciklusa studija na ALU 2015. godine. Redovni je član ULUBiH-a i ULUKS-a od 2014. godine, te ULUPUBiH-a od 2020. godine i UPAKU PRO ART od 2022. godine.

Izlagala je na više kolektivnih izložbi među kojima su i dvije tematske izložbe vezane za projekte Evropske unije o ravnopravnosti žena i etničkih manjina, kolektivnim i selektivnim izložbama ULUBiH-a, ULUKS-a i ULUPUBiH-a, te pet samostalnih izložbi. Učesnica je više likovnih kolonija i simpozija u zemlji i inostranstvu. Od 2020. do 2022. godine obavljala je funkciju generalne sekretarke ULUPUBiH-a (Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera u BiH). 

Od 2022. godine obavlja funkciju generalne sekretarke Udruženja za promociju i afirmaciju kulture i umjetnosti PRO ART.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije