Vizuelna umjetnost

Slikar iz Trebinja otvorio galeriju: Ne želi da čeka bolja vremena

Slikar iz Trebinja otvorio galeriju: Ne želi da čeka bolja vremena
Foto: N.N. | Slikar iz Trebinja otvorio galeriju: Ne želi da čeka bolja vremena

TREBINJE - Akademski slikar iz Trebinja Dražen Milić otvorio je, usred pandemije virusa korona, malu galeriju slika u gradskom pasažu, popularnom trebinjskom Tunelu, na ulazu u Stari grad.

Ovo je prvi slučaj u Trebinju da se, u vrijeme kada mnogi vlasnici zanatskih radionica ne znaju kako dalje da nastave rad i kada otkazuju svoju djelatnost, u gradu otvori nova zanatska radnja. Zanimljivo je da je ovaj vrijedni umjetnik prvi u Trebinju pokrenuo sopstvenu izradu suvenira, a upravo onog dana kada je zbog pandemije kovida-19 donesena odluka da se zatvaraju ovakvi prodajni objekti namjeravao je otvoriti i ovu galeriju slika.

"Iako su mnogi sa rezervom prihvatili i moju suvenirnicu, ona je danas najposjećenija u gradu i gotovo da nema zemlje u koju turisti nisu nosili moje suvenire, tako da sam odbacio i sugestije da sa galerijom treba čekati, jer sam po prirodi optimista i nadam se da ću, ako ove godine i ne krene prodaja, naredne godine ili narednih godina ipak imati prodaju", kaže Milić.

Nada se da će, ako ne proda suvenire, ipak prodati nešto slika, jer se mnogi već raspituju o cijenama želeći da za svoje najdraže za rođendan, za vjenčanje, za krštenje ili drugim povodom kupe i daruju upravo njegovu sliku.

Dražen kaže da se ne brine za svoju egzistenciju, jer dobar umjetnik uvijek nađe način da proda svoje djelo, a najviše putem interneta.

"Ja se ipak nadam da će biti turista, ako ne iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, dolaziće nam Banjalučani, Sarajlije, Mostarci pa, na kraju krajeva, i naše prve komšije poput Bilećana, tako da ova djelatnost sigurno neće propasti, barem uz dobar marketing", kaže Milić.

U galeriji, osim slika, prodaje i umjetničke predmete, ukrasnu keramiku koja nije suvenirskog tipa i već poneki od tih predmeta uspijeva i prodati.

Prekoputa galerije je Draženova suvenirnica sa prepoznatljivim, reklo bi se, razigranim motivima Trebinja i Hercegovine, što, bez obzira na trenutnu situaciju, obećava optimizam koji zrači iz ovog veselog umjetnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije