Vizuelna umjetnost

Street Arts festival Mostar od 15. avgusta do 10. septembra

Street Arts festival Mostar od 15. avgusta do 10. septembra
Foto: Ustupljena fotografija | Street Arts festival Mostar od 15. avgusta do 10. septembra

Međunarodni Street Arts festival Mostar (SAFMO) uskoro će predstaviti svoje jedanaesto izdanje, odnosno od 15. avgusta počeće aktivnosti koje će trajati do 10. septembra.

Zvanično obilježavanje festivala održaće se 3. septembra kada će u Mostar stići svi učesnici iz svijeta, regije i BiH.

"Oslikavaće se murali i grafiti na atraktivnim lokacijama, realizovati zanimljive intervencije i održati raznolik popratni edukativni i zabavni sadržaji za sve generacije. Ovogodišnji festival najavljujemo s prefiksom 're', koji je sažeo viziju i misiju da re-kreiramo, re-generiramo i re-zoniramo", ističu iz organizacionog tima.

Festival počinje dolaskom Marka Jenkinsa, jednog od prepoznatljivijih savremenih umjetnika iz SAD koji koristi ulicu kao scenu gdje skulpture komuniciraju s okolinom. Ova saradnja biće veoma značajna za festival kojem je cilj da pored murala realizuje produkciju i drugih oblika savremene umjetnosti.

"Ulice grada na Neretvi takođe će biti scena umjetnicima kao što su Alex Senna (Brazil), Millo (Italija), Kartel (Njemačka), HNRX ( Austrija),  te grafiterima Pallo (Finska), I am Laia (Španjolska), Das Drogen, Resto, Fuso, Brada i  Piros,  Endo, Chenipe, (Srbija) te lokalni grafiteri", saopštavaju organizatori festivala.

Popratni OFF program uključiće mlade grafitere, repere, producente, umjetnike, izlagače  i afirmirane izvođače. Neka od muzičkih imena koja će nastupati su "Nipplepeople", "Indigo", DJ Woo-D, Jah Forcefield, DJ Lubna te brojni drugi kreativci i muzičari u okviru druženja i radionica u prostoru Udruženja "Rezon".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije