Vizuelna umjetnost

Superheroji se vraćaju na stranice stripa

Superheroji se vraćaju na stranice stripa
Foto: N.N. | Superheroji se vraćaju na stranice stripa

Produkcija "Marvel" ove godine u svoju seriju izdanja planira uvrstiti i novi strip pod nazivom "Marveli", koji bi na tržištu trebalo da se nađe početkom maja.

"Marveli" nije običan tim superheroja, kao što bi naslov mogao da otkrije. U pitanju je djelo pisca "Osvetnika" i "Astro Sitija" Kurta Busieka, koje je opisano kao najiščekivanije ostvarenje koje će pogoditi "Marvel" univerzum.

"'Marvele' je najlakše opisati kao ostvarenje koje će čitaocima na stranicama ponuditi izbor da putuju kuda oni žele. To je grupa svih heroja na jednom mjestu", rekao je Busiek.

On je dodao da u stripu neće predstaviti junake kao jedan tim, već je u pitanju koncept ili sopstveni univerzum, jer će biti predstavljeni svi junaci i negativci u novom svjetlu.

"Čitaoci će pratiti avanture heroja i negativaca današnjice, ali će se priča odvijati i u vremenu nekih zaboravljenih heroja koje nismo ranije vidjeli na filmskom platnu. Nismo ograničeni isključivo na sadašnjost. Biće tu i novih heroja koje publika ranije nije upoznala, od onih s ulice do onih iz vasione”, naglasio je tvorac.

Kao što sam naziv predviđa, poznavaoci "Marvel" univerzuma smatraju da će se ovo izdanje bazirati na mini-seriji iz 1994. godine, koja će objasniti same početke stvaranja superjunaka, a koji će u narednim decenijama dominirati kino-blagajnama. Međutim, Busiek tu informaciju nije potvrdio.

U protekle dvije godine ova tematika u svijetu stripa je imala nekoliko reizdanja. Priča je vremenom postala i radijski podkast, ali je bila i inspiracija za brojne spinofe stripova kao što su "Marvel", "Marvel X" i "Marvels Snapshot".

Za ilustracije novog stripa je zadužen Jildiraj Cinar, dok će dizajn omota raditi Aleks Ros, koji je bio Busiekov partner u radu na mini-serijama.

"Znali smo da nam treba neko ko će moći da nacrta sve što bacimo pred njega, od opasnih ulica u kojima vlada Panišer, do visokotehnološki superheroja kakvi su viđani u filmu 'Osvetnici'. Predstavićemo neke drevne čudne sredine, ali i istorijski tačne informacije", naglasio je Busiek.

Tvorac ovog serijala je dodao da sve želje njega kao pisca može ispuniti Jilidraj Cinar, koji može sve to da nacrta, a da izgleda spektakularno, aktivno i ljudski, sve u jednom.

"Imati u timu Jilidraja i Aleksa daje mi mnogo samopuzdanja, tako da u kojem god smjeru priča bude išla, sigurno će biti u dobrim rukama", istakao je Busiek.

Radovi su već počeli, a kako su tvorci iz "Marvela" dodali, prvo izdanje pred ljubiteljima stripa će biti počekom maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije