Vizuelna umjetnost

Trebinjska izložba "Foto BiH": 102 fotografije bh. autora

Trebinjska izložba "Foto BiH": 102 fotografije bh. autora
Foto: N.N. | Trebinjska izložba "Foto BiH": 102 fotografije bh. autora

TREBINJE - U Muzeju Hercegovine u Trebinju ovog vikenda otvorena je 13. izložba fotografija "Foto BiH", koja prikazuje 102 fotografije autora iz BiH, među kojima su i članovi Foto-kino kluba iz Trebinja.

Selektor ovogodišnje izložbe u Trebinju bio je Milorad Kašćelan iz Univerzitetskog foto-kino kluba u Banjaluci.

Član Upravnog odbora Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH Radoje Elez rekao je da se izložba tradicionalno organizuje te da je ove godine prolongirana zbog epidemiološke situacije.

"Za izložbu je konkurisalo 95 autora, sa 380 fotografija, a selektor je izabrao 102 fotografije 45 autora", naveo je Elez.

Izložbu je otvorio načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević, koji je odao priznanje Foto-kino klubu Trebinje, organizatoru izložbe, istakavši da je ona postala respektabilna i ušla u kalendar manifestacije "Trebinjsko kulturno ljeto".

Predsjednik Foto-kino kluba Trebinje Slavenko Vukasović rekao je da su fotografije u crno-bijeloj tehnici i koloru, a motivi su pejzaži, portreti i ulična fotografija.

Član Foto-kino kluba Trebinje Dušan Vuković osvojio je treću nagradu za crno-bijelu fotografiju "Ona i hrast".

Vuković je rekao da ga svaki put obraduju nagrade, naročito kada dođu u konkurenciji kvalitetnih fotografa kao što su oni koji su radove izložili na ovoj izložbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije