Vizuelna umjetnost

U MRS otvorene izložbe slika "Etarsko kolo azbuke" i "Običan malecki san"

U MRS otvorene izložbe slika "Etarsko kolo azbuke" i "Običan malecki san"
Foto: Muzej Republike Srpske | U MRS otvorene izložbe slika "Etarsko kolo azbuke" i "Običan malecki san"

BANJALUKA - Povodom Dana slovenske pismenosti u Muzeju Republike Srpske (MRS) u srijedu uveče su otvorene dvije izložbe slika likovnih umjetnika iz regiona - Srbije i Crne Gore.

"Slikar Jovica Panić Jole iz Republike Srbije, banjalučkoj publici se predstavio izložbom 'Etarsko kolo azbuke', u kojoj je na originalan i inventivan način progovorio o fenomenu pismenosti i njegovim izvorima. Milutin Obradović, akademski slikar iz Republike Crne Gore, autor je izložbe 'Običan malecki san'. Obradović kroz svoja djela bogate simbolike i kolorita briše granice između sna i jave", navodi se u saopštenju MRS.

Dalje se navodi sa su prilikom otvaranja izložbe posjetioci mogli uživati u nesvakidašnjem muzičko scenskom performansu.

Na svečanom otvaranju, u ime Muzeja prisutnima se obratio rukovodilac MA Davor Strika, a ispred Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske mr Milica Kotur.

Djela ovih umjetnika po prvi put su dostupna publici u Republici Srpskoj, a izložbe u Muzeju Republike Srpske moguće je pogledati do 22. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije