Vizuelna umjetnost

U Njujorku otvorena najveća prodavnica posvećena Hari Poteru

U Njujorku otvorena najveća prodavnica posvećena Hari Poteru
Foto: Screenshot | U Njujorku otvorena najveća prodavnica posvećena Heri Poteru
Tanjug

NJUJORK - Najveća prodavnica posvećena Hariju Poteru otvorena je u Njujorku nakon što je zbog pandemije otvaranje odloženo, prenose danas američki mediji.

Obožavaoce ni kiša u petak nije sprečila da u redovima čekaju kako bi prošetali hodnicima inspirisanim filmovima i knjigama popularne franšize.

Iako prvenstveno namijenjena za prodaju odeće, prodavnica Hari Poter na tri sprata nudi jedinstven uvid u svijet magije ili onu verziju kako bi to mjesta iz filmova i knjiga izgledali u stvarnom svijetu.

Kako kažu posetioci, prostor ostavlja utisak mješavine prodavnice odjeće, muzeja i čarobnjačkog svijeta.

Po ulasku u prodavnicu, posjetioce će dočekati ogroman, plutajući model feniksa Foksa, napravljen posebno za ovu novu radnju, a pored njega nalaziće se stotine rekvizita s nekoliko autentičnih predmeta prikazanih u filmovima.

Zbog mnogih slavnih detalja izloženih u radnji, obožavaoci će pronaći nekoliko prilika za fotografisanje na svakom spratu, od telefonske govornice u stilu Ministarstva magije u Londonu, do krajnje impresivne postavke u kojoj mogu pozirati unutar jedne od Hagridovih čizama.

Osim toga, Hari Poter iz Njujorka čak planira da zaroni u područje virtuelne stvarnosti, s posebnim iskustvima koja će u trgovinu biti uvedena kasnije tokom ljeta.

Uskoro obožavaoci mogu očekivati da će isprobati dvije senzorne Virtual Reality avanture, prvu pod nazivom "Chaos at Hogwarts", koja poziva kupce da zakorače u voljeni dvorac, a drugu pod nazivom "Wizards Take Flight", gdje će moći da iskuse osećaj letenja na metli po nebu Londona.

Ono što je već dostupno jeste aplikacija Hari Poter Fan Klub pomoću koje mogu skenirati simbole koji se nalaze pored rekvizita u cijeloj radnji kako bi otključali više informacija o njima i otkrili tajno pismo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije