Vizuelna umjetnost

U Trebinju završena šesta kulturna manifestacija "Kolo"

U Trebinju završena šesta kulturna manifestacija "Kolo"
Foto: N.N. | U Trebinju završena šesta kulturna manifestacija "Kolo"

TREBINJE - Umjetnički žiri šeste Međunarodne likovne kolonije "Kolo" najboljim učesnikom proglasio je Slavka Krunića, akademskog slikara iz Beograda, koji je nagrađen organizovanjem svoje samostalne izložbe u ovom gradu, dok je najbolji po mišljenju učesnika kolonije bio Petar Hranueli, skulptor iz Hrvatske.

Dvojici umjetnika dodijeljene su i diplome na zajedničkoj izložbi radova 16 učesnika iz zemlje i regiona, organizovanoj u Kulturnom centru Trebinje povodom završetka rada ovogodišnje kolonije "Kolo", manifestacije poznate i priznate širom regiona, koja je održana od 6. do 13. juna.

Na zatvaranju su dodijeljene i zahvalnice za učešće Mariji Knežević, Petru Mošiću, Miši Vemiću, Naodu Zoriću, Željku Đuroviću, Veljku Valjareviću, Tanji Pikuli, Slavku Kruniću, Ljiljani Rivić, Jeleni Glogovac Savić, Sari Nikolić, Nini Lojović Milinić, Draganu Batiniću, Mariji Stanojlović, Marku Kusmuku i Petru Hranueliju.

Za doprinos u razvoju ove kolonije zahvalnice su dodijeljene i Muzeju Hercegovine, Snježani Domazet, Tijani Miladinović i Draganu Mijoviću.

Dražen Milić, organizator sada već tradicionalne trebinjske manifestacije, zahvalio je svim umjetnicima koji su se ove godine odazvali pozivu, te Kulturnom centru i gradu Trebinju.

"Veliko hvala svima, jer ovdje su nastala djela koja će ostati u našem gradu i nadam se da ćemo se sljedeće godine opet naći, u još većem broju. Hvala svim umjetnicima koji su došli u naš grad i ostavili dio sebe, a ja se nadam da će Trebinje i ubuduće biti vaša inspiracija za neke druge radove", istakao je Milić.

Slađana Skočajić, načelnica Odjeljenja za kulturu, porodicu, omladinu, sport i obrazovanje grada Trebinja, napomenula je da je Milić uspio kulturu vratiti tamo gdje joj je i mjesto.

"Naša ranjena kultura se na svu sreću polako oporavlja, a veliki udio u tome jeste i ova kolonija, koja je okupila velika i respektabilna imena našeg regiona", kazala je Skočajićeva.

Šestu Međunarodnu umjetničku koloniju "Kolo" organizovalo je Udruženje umjetnika ove kolonije u saradnji sa Kulturnim centrom Trebinje, a manifestacija je organizovana u okviru "Trebinjskog kulturnog ljeta", pod pokroviteljstvom grada Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije