Vizuelna umjetnost

U subotu počinje likovna kolonija na Zelenkovcu

U subotu počinje likovna kolonija na Zelenkovcu
Foto: N.N. | U subotu počinje likovna kolonija na Zelenkovcu

MRKONJIC GRAD – U organizaciji mlade slikarke Anje Stojanović u saradnji sa udruženjem DT i HBB, te Eko zonom Zelenkovac, u ovoj prirodnoj oazi u blizini Mrkonjić Grada od sutra do 16. avgusta biće održana likovna kolonija na kojoj će učešće uzeti osamnaest slikara.

"Likovana kolonija Zelenkovac  2018. nastala je kao humanitarna ideja sa ciljem da se skupi grupa umjetnika, koji će svojim radom skrenuti pažnju na ljude koji žive sa dijalizom. Kroz razgovor sa Borom Jankovićem i ljudima iz udruženja DT i HBB krenula sam u realizaciju projekta", kazala je Stojanovićeva dodajući da prikupljanje donatorskih sredstava nije išlo lako, ali su se ipak našli humani ljudi koji su joj izašli u susret. To su, nastavila je, pretežno privatne firme od zanatskih radnji do većih preduzeća.

"Da skupimo dovoljno sredstava za potrebe održavanja kolonije trebala su mi tri mjeseca, a očekujem i podršku od opštine Mrkonjić Grad. Pozvala sam slikare iz regiona sa zadatkim da u roku od šest dana naslikaju po dvije slike na slobodnu temu, od kojih se većina rado odazvala", kazala je organizatorka likovne kolonije "Zelenkovac 2018."

Pored nje i domaćina na Zelenkovcu, slikara Borislava Jankovića učešće na koloniji potvrdili su: Milutin Jovančić, Renato Rakić, Boro Janković, Stefan Stojanović, Jovana Radaković, Salih Biščić, Muhamed Peci, Saša Bogdan, Arnela Mujaković, Emir Nuhanović, Muhamed Pjevo, Marin Milutinović, Zoran Suvajac, Željko Vučenović i Indira Jaranović.

Materijal kojim raspolažu ovi slikari jesu akril boje na platnu i akvarel tehnika.

"U okviru kolonije smo organizovali dječiju slikarsku radionicu, muzičke i književne večeri. Kroz samu organizaciju nisam imala većih poteškoća. Sa obzirom na veličinu projekta i situaciju u društvu jako sam zadovoljna odzivom donatora i svih umjetnika kao i učesnika u organizaciji. Želim da se zahvalim svima koji su podržali ovaj projekat", poručila je Anja Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije