Vizuelna umjetnost

Umjetnički radovi kao odgovor na iskušenja

Umjetnički radovi kao odgovor na iskušenja
Foto: N.N. | Umjetnički radovi kao odgovor na iskušenja

Udruženje likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović" priredilo je u subotu naveče, u Dučićevoj ulici u Trebinju, 9. Godišnju izložbu umjetničkog stvaralaštva svojih članova, koja se tradicionalno svakoga ljeta održava u Dučićevoj ulici.

Izložba je organizovana u okviru manifestacije "Trebinjsko kulturno ljeto", pod pokroviteljstvom grada Trebinja i uz podršku Turističke organizacije Trebinje.

Potpredsjednica ovog udruženja Snježana Domazet kazala je da je ove godine svoje stvaralaštvo predstavilo 15 umjetnika.

"Izloženo je ukupno tridesetak radova, u raznim tehnikama - od kombinovane, preko crteža, ulja na platnu, do akvarela. Na njima se može vidjeti svestranost i umijeće naših umjetnika. Ponosni smo što trajemo već devet godina i nadam se da ćemo i u vremenu pred nama nastaviti naše kreativno druženje, u slozi, radu i stvaranju", istakla je Domazetova.

Izložbu je otvorila načelnica Odjeljenja za kulturu, porodicu sport i obrazovanje u Gradskoj upravi Slađana Skočajić rekavši da ova izložba predstavlja još jedan biser u niski koja se zove "Trebinjsko kulturno ljeto".

Likovni umjetnik Drago Vučić ističe da je ovogodišnja izložba zanimljivija tim prije što je riječ o radovima koji su nastajali za vrijeme pandemije te predstavljaju svojevrsni odgovor hercegovačkih stvaralaca na ova iskušenja.

"Možda bi bilo zanimljivo kada bi na osnovu naših radova neki dobar psiholog ocijenio da li su se tokom ovog perioda desile neke promjene u nama samima. Moj lični odgovor na ovo vrijeme bio je povratak izvoru, svjetlosti i molitvi Gospodu da pobijedi ovo zlo", kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije