Vizuelna umjetnost

Uručene nagrade za najbolju fotografiju sa konkursa "Ljeto uz knjigu"

Uručene nagrade za najbolju fotografiju sa konkursa "Ljeto uz knjigu"
Foto: Srna | Uručene nagrade za najbolju fotografiju sa konkursa "Ljeto uz knjigu"

Ognjenu Stojkiću iz Zvornika uručena je danas nagrada za prvo mjesto za fotografiju koju je poslao na foto-konkurs zvorničke Narodne biblioteke i muzejske zbirke o temi "Ljeto uz knjigu".

Drugo mjesto pripalo je Nedi Petrović iz Zvornika, koja je dobila "pametni sat" i kancelarijsku olovku, a treće Mirjani Sušić iz Vlasenice koja je nagrađena "pametnim" satom.

Direktor Narodne biblioteke i muzejske zbirke Zvornik Nega Stjepanović rekla je da je Stojkiću za osvojeno prvo mjesto uručen mobilni telefon i uramljena pobjednička fotografija, kao podsjećanje na učešće na ovogodišnjem foto-konkursu.

Ona je navela da su pobjednike glasovima izabrali pratioci na društvenoj mreži "Fejsbuk".

"Na našoj `Fejsbuk` stranici postavili smo video-izložbu koju je pregledalo više od 30.000 ljudi, a svoje komentare ili glasove ostavilo je oko 2.000 pratilaca, što dovoljno govori o dometu ovog konkursa", rekla je Stjepanovićeva novinarima.

Prema njenim riječima, za uspješno obavljeni foto-konkurs ova ustanova dobila je veliki broj pohvala od građana, biblioteka iz okruženja, ali i univerzitetskih profesora iz zemalja regiona.

"Ovaj foto-konkurs, kao i nagrade za najuspješnije radove, ali i druge aktivnosti koje sprovodimo imaju za cilj da se poveže tradicionalno, a to je knjiga, sa modernim, a to je sve ono što je vezano za internet", naglasila je Stjepanovićeva.

Ona je zahvalila Gradskoj upravi Zvornik, koja je obezbijedila nagrade. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije