Vizuelna umjetnost

Uspješna proba Popovićeve sahrane

Uspješna proba Popovićeve sahrane
Foto: N.N. | Uspješna proba Popovićeve sahrane

Muzičari Nenad Milosavljević (Neša Galija), Dejan Cukić i Žika Jelić, glumice Nada Đuričin i Vesna Čipčić, književnik Mihajlo Pantić, samo su neka od slavnih imena koja su došla na otvaranje izložbe "Zaustavljenost - Rok memorabilije", koja je otvorena u četvrtak uveče u Biblioteci grada Beograda povodom pola vijeka od prvog objavljenog novinskog teksta legendarnog Pece Popovića.

Mnogi od pomenutih, kao i oni koji to nisu, pričali su o umijećima i dostignućima ovog novinara, rok kritičara, publiciste i kolumniste, koji je ostavio ogroman trag u srpskoj i jugoslovenskoj rok istoriji.

Prisjetivši se svojih početaka Dejan Cukić kazao je koliko su mu upravo Popovićeva strast i posvećenost bile od značaja u životu i u karijeri.

"On nije samo rok kritičar. Ne volim kada vidim da ga tako potpišu, jer on gotovo nikad nije kritikovao. Peca je uvek umeo da prepozna talenat i uvek je želeo ne samo da pohvali, nego i da pomogne muzičarima", rekao je Cukić. Našalivši se da je proba njegove sahrane uspjela, jer su mu muzičari i drugi gosti uzvratili za sve pohvalno što je rekao o njima, o svojoj strasti prema muzici i novinskoj karijeri pričao je i sam Popović.

"Ljudi uglavnom ono što misle o vama čuvaju da kažu kad umrete, ali ja sam doživeo da čujem", rekao je Popović.

Mi smo generacija koja je voljela muziku i živjela za muziku, dodao je on, ukazujući da je poslije koncerta "Bijelog dugmeta" "Gradsko zelenilo" konstatovalo da je kod Hajdučke česme uništeno samo "četiri metra živice i dva metra ograde".

"Sada, kada se u Beogradu brani Kosovo, uništi se cela Knez Mihailova", zaključio je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije