Vizuelna umjetnost

Velika zlatna medalja Hercegnovskom strip festivalu

Velika zlatna medalja Hercegnovskom strip festivalu
Foto: N.N. | Velika zlatna medalja Hercegnovskom strip festivalu

HERCEG NOVI - Hercegnovski strip festival /HSF/ nagrađen je Velikom zlatnom medaljom za vrhunski kvalitet manifestacije na 52. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, a njegovi predstavnici ovog vikenda nastupiće na festivalima stripa u Banjaluci i Mostaru.

Nagrada, koja je stigla od jedne od najznačajnijih turističkih manifestacija na prostoru Balkana, još je jedna potvrda izuzetnom kvalitetu i regionalnalnoj prepoznatljivosti HSF-a kao vrhunskog promotera stripa, Herceg Novog i Crne Gore, saopštila je Informativna služba organizatora HSF-a.

Organizatori poručuju da će ova nagrada, kao i nagrada Karavađo koju je HSF dobio od Ambasade Italije, biti dodatni podsticaj na nastave misiju započetu prije 13 godina o čijem uspjehu govori i činjenica da su institucije poput novosadskog Sajma turizma počele da ga prepoznaju kao događaj koji doprinosi stvaranju kvalitetnog imidža Herceg Novog.

Iz Informativne službe su najavili da će u tom kontekstu HSF ovog vikenda zvanično nastupiti na Festivalima stripa u Banjaluci i Mostaru.

HSF će se na Međunarodnom salonu stripa u Banjaluci predstaviti danas na promotivnoj tribini koju moderira poznati regionalni strip znalac Zoran Pejić.

Istog dana će predstavnici HSF-a će u okviru četvrtog izdanja Festivala MoStrip, voditi tribinu o legendarnom strip junaku Dilanu Dogu sa autorima tog stripa Markom Mastracom i Đankarlom Marzanoa.

Na mostarskoj smotri stripa sutra će predstavnici HSF-a učestvovati i na tribini na kojoj se predstavljaju sjajni autori italijanske devete umjetnosti Roberto Dizo, Alesandro Boći, Đuzepe Kandita i Đani Sedioli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije