Vizuelna umjetnost

Virtuelna izložba umjetničkih radova u MSU RS

Virtuelna izložba umjetničkih radova u MSU RS
Foto: N.N. | Virtuelna izložba umjetničkih radova u MSU RS

BANJALUKA - Virtuelna izložba umjetničkih radova osoba sa Daunovim sindromom pod nazivom "Ništa o nama bez nas", biće održana sutra sa početkom u 12 časova u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Autori radova su osobe sa Daunovim sindrmom koje su pohađale Virtuelnu učionicu za DS osobe tokom pandemije. Radionicu je organizovao i vodio "Down syndrom centar" Banjaluka.

"U Virtuelnoj učionici za DS osobe koja traje od početka marta do danas, osobe sa DS su imale razne radionice, kao što je i slikarska radionica iz koje radimo ovu prvu virtuelnu izložbu", saopšteno je iz pomenutog centra.

U prostorijama MSU RS biće uživo osobe sa DS koje su iz RS, a osobe sa DS iz Osla, Beča, Novog Sada, Zaječara, Jaogdine i Novog Pazara biće uključene onlajn.

"Banjalučki glumci, osobe sa DS koji su polaznici škole glume DSC BL koju vodi Aleksandra Spasojević, će izvesti svoj performans. Povodom izložbe, gostima će se obratiti ministri Alen Šeranić i Zlatan Klokić, savjetnik srpskog člana predsjednišva BiH  Radovan Kovačević, direktorica MSURS Sarita Vukojević i direktorica DSC BL Zoran Jelić", saopšteno je iz "Down syndrom centra" Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije