Jet set

Blanka Vlašić iznenadila obožavaoce fotografijama: Udala sam se i čekam bebu

Blanka Vlašić iznenadila obožavaoce fotografijama: Udala sam se i čekam bebu
Foto: Screenshot/Instagram/blankavlasic_official | Blanka Vlašić iznenadila obožavaoce fotografijama: Udala sam se i čekam bebu

Hrvatska proslavljena atletičarka Blanka Vlašić (38) udala se za belgijskog novinara Rubena Van Guchta (35).

Srećnu vijest potvrdila je na Instagramu na kome je objavila i nekoliko fotografija sa slavlja, ali i otkrila da je trenutno u drugom stanju. 

"Rekli smo da. Rekli smo da u predivnom Splitu. Rekli smo da zajedničkom životu u Hrvatskoj i Belgiji. Da stvaranju obitelji Van Gucht-Vlašić u budućnosti...Da, najvećem daru koji smo do sada dobili u životu: našem dječaku koji će se roditi do kraja godine i koji nam znači cijeli svijet", napisala je Blanka i oduševila svoje pratitelje koji su joj čestitali odmah u komentarima. 

Mnoge je ova vijest iznenadila jer Blanka svoj privatni život oduvijek drži podalje od medija pa se za njenu vezu s Rubenom nije znalo sve do sada. O njihovoj ljubavi počelo se šuškati u aprilu nakon što je belgijski novinar počeo učestalo objavljivati fotografije iz Hrvatske, ali on je tada demantovao da su u vezi.

"I ja sam čuo te glasine. Ali između nas se zapravo ništa ne događa. Jednom sam otišao kod Blanke na snimanje De Kleedkamera, što je bilo prije otprilike tri godine. Tada je nastala ideja za moj novi projekt, inspirirala me okolina. I da, poslije sam je opet kontaktirao u tom pogledu. I sada smo u kontaktu, a ponekad je posjetim kad sam tamo. Ali prijateljski je", kazao je Ruben medijima. 

Inače, Van Gucht radi kao sportski novinar i voditelj na belgijskoj televiziji VRT. Uz to često komentariše fudbalske utakmice, ali i biciklistička takmičenja. Strastveni je maratonac i biciklista, a osim što odlično 'biciklira' televizijskim vodama, Ruben je izdao i nekoliko knjiga sportske tematike, a radi i na radiju. Zvijezda je i na Instagramu gdje ga prati više od 37 hiljada ljudi. 

Za razliku od Blanke kojoj je ovo prvi brak, Ruben iza sebe ima već jedan razvod. S Laurence Van Tongerloo razveo se oktobru 2021. nakon devet godina veze i sedam godina braka. Njihovom razlazu kumovala je, kako je Belgijac otkrio, prevelika posvećenost poslu. Na vjenčanje s hrvatskom atletičarkom pozvao je navodno samo jednu osobu - svog vjenčanog kuma Paula De Geytera koji mu je ujedno i menadžer. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije