Jet set

Dijete Ilona Maska mijenja ime i traži prekid svih veza s milijarderom

Dijete Ilona Maska mijenja ime i traži prekid svih veza s milijarderom
Foto: Tanjug/AP | Dijete Ilona Maska mijenja ime i traži prekid svih veza s milijarderom

Transrodna kćerka Ilona Maska podnijela je zahtjev za promjenu imena u skladu sa svojim novim rodnim identitetom, i zato što "više ne želi da bude u srodstvu ili vezi sa svojim biološkim ocem - na bilo koji način".

Zahtjev za promjenu imena i novi izvod iz matične knjige rođenih, koji odražava njen novi rodni identitet, podnesen je Višem sudu okruga Los Anđeles u Santa Monici u aprilu, o čemu su mediji nedavno izvijestili.

Nekada Havijer Aleksander Mask, koji je nedavno napunio 18 godina, zatražio je od suda da promijeni rod iz muškog u ženski, i da registruje novo ime - Vivijan Džena Vilson.

Tinejdžer je jedno od petoro djece koju Mask ima sa spisateljicom Džastin Vilson, koja se razvela od Maska 2008.

Pored djece s Vilsonovom, Mask ima dvoje djece sa kanadskom muzičarkom Grajms.

O posebnoj svađi, ili nekoj vrsti nesporazuma najbogatijeg čovjeka na planeti s transrodnim djetetom - za sada se ne znaju detalji.

Ni advokat koji zastupa Maska, kao ni zastupnik za medije kompanije "Tesla" nisu odgovorili na mejlove Rojtersa sa zahtjevom za komentar.

U maju, otprilike mjesec dana nakon što je podnesen dokument o promjeni imena i pola, Mask je izjavio da podržava Republikansku partiju, čiji predstavnici podržavaju niz zakona koji bi ograničili prava transrodnih osoba u državama SAD.

Mask se osvrnuo na pitanje transrodnih osoba, tvitujući 2020. godine: "Apsolutno podržavam trans, ali sve ove zamjenice su estetska noćna mora".

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije