Jet set

Ešton Kučer progovorio o teškoj bolesti

Ešton Kučer progovorio o teškoj bolesti
Foto: Tanjug/AP | Ešton Kučer progovorio o teškoj bolesti
N.N.

Ešton Kučer je otkrio da ga je autoimuni poremećaj ostavio bez sposobnosti da vidi, čuje ili hoda.

"Kao prije dvije godine, imao sam taj čudan, rijedak oblik vaskulitisa koji mi je, kao, oborio vid, pokvario mi je sluh, uništio, kao, sav moj ekvilibrijum", rekao je Kučer (44).

Rekao je da mu je trebalo oko godinu dana da ponovo izgradi svako čulo.

Vaskulitis je veoma rijedak autoimuni poremećaj koji može izazvati upalu krvnih sudova, što rezultira ograničenim protokom krvi, prema Klinici Mejo. Postoji mnogo vrsta vaskulitisa, ali većina utiče na najmanje jedan organ.

"Ne cijenite to baš dok ne nestane. Dok ne kažete, 'Ne znam da li ću ikada moći ponovo da vidim, ne znam da li ću ikada moći ponovo da čujem, ne znam da li ću ikada ću ponovo moći da hodam. Imam sreće što sam živ", prenosi Page Six.

Sada potpuno oporavljen od užasnog zdravstvenog straha, glumac kaže da ne dozvoljava da mu bilo koji izazov stane na putu ka uspjehu.

"Onog trenutka kada počnete da vidite svoje prepreke kao stvari koje su napravljene za vas, da vam daju ono što vam treba, tada život počinje da postaje zabavan, zar ne?" rekao je Kučer, koji sa suprugom Milom Kunis dijeli dvoje djece.

"Počinjete da surfujete iznad svojih problema umjesto da živite ispod njih", zaključio je Kučer.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije