Jet set

Gordana Tomić nova mis BiH

Gordana Tomić nova mis BiH
Gordana Tomić nova mis BiH

SARAJEVO Sedamnaestogodišnja Gordana Tomić iz Lopara kod Tuzle mis je Bosne i Hercegovine za 2007. godinu.

Gordana Tomić ovu laskavu titulu ponijela je u subotu navečer na finalnom takmičenju za izbor mis BiH koje je održano u Domu mladih u Sarajevu.

U finalnom izboru bilo je 30 djevojaka iz cijele Bosne i Hercegovine.

`Nisam očekivala pobjedu. Moj favorit je bila Tamara Simić. Ovo je za mene veliki dan. Sretna sam. Znam da me očekuje mnogo obaveza`, kazala je nova misica, dodajući da će se truditi da predstavlja Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu.

Mis BiH, inače učenica drugog razreda Gimnazije, kaže da se na takmičenje prijavila na nagovor mame i sestre.

`Uvijek su mi govorile kako sam lijepa i kako tu moju ljepotu treba da pokažem, a najbolji način je da se prijavim na izbor ljepote`, priča Gordana.

Ona ističe kako se lijepo družila sa svih 29 djevojaka, te da vjeruje kako će sa većinom ostati dobra prijateljica.

Kaže da je svjesna šta je sve očekuje u narednoj godini, te da vjeruje kako će uspjeti odgovoriti tim obavezama.

`Haljinu u kojoj će Gordana Tomić predstaviti BiH na ovogodišnjem natjecanju ljepote u Saniji, u Kini, kreirat će Plamenka Stojić, dizajner, vlasnica modne kuće 'Carmen Line' iz Banjaluke`, kazala je Stela Zubak, direktorica Izbora za mis BiH.

Dodaje da će pripreme ovogodišnjeg izbora mis BiH početi 2. novembra ove godine.

Titulu prve pratilje na ovogodišnjem izboru za mis BiH u Sarajevu ponijela je Tamara Simić iz Bijeljine, a druga pratilja mis BiH je Đulijana Alić iz Sarajeva, aktualna mis Federacije BiH.

Za mis televotinga izabrana je Marijana Hrvić iz Tuzle, a mis fotogeničnosti Dajana Ljubanić. Mis `Oriflame` kozmetike je Irena Šućur.

Ukupni nagradni fond za mis BiH 2007. iznosi 55.000 KM, a pobjednica će dobiti putovanje u Kinu na izbor za mis svijeta, sedmodnevno putovanje u Grčku, sedmodnevni boravak u hotelu `Termag` na Jahorini, sedmodnevni boravak u hotelu `Terme` Ilidža, donje rublje, usluge frizerskih salona, nakit, odjeću, umjetnine, veb stranicu, kompjuter, modne fotografije i još štošta...

Prošlogodišnja pobjednica Azra Gazdić, nakon izbora mis BiH za 2007. godinu, kazala je da je u isto vrijeme sretna i tužna.

`Sretna sam zbog Gordane Tomić, sve djevojke koje su se takmičile bile su divne. S druge strane tužna sam, jer više nisam mis BiH`, rekla je Gazdićeva.

Ona ističe kako joj je titula mis BiH promijenila život i donijela dosta angažmana van BiH, te da vjeruje da će se isto dogoditi i ovogodišnjoj pobjednici.

`Bila sam u Majamiju, tamo sam imala nekoliko modnih revija. Trebala sam ponovo da otputujem u Majami, ali sam zbog obaveza, putovanje morala odgoditi za novembar`, rekla je Gazdićeva.

Ovogodišnji izbor za mis svijeta održat će se 1. decembra u gradu Saniji u Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije