Jet set

Kćerka slavnog glumca o zabrani abortusa: Ja sam tražila pobačaj

Kćerka slavnog glumca o zabrani abortusa: Ja sam tražila pobačaj
Foto: Printscreen Twitter/meadowwalker | Kćerka slavnog glumca o zabrani abortusa: Ja sam tražila pobačaj

Kćerka slavnog američkog glumca Pola Vokera, Medou Voker otkrila je na Instagramu da je 2020. imala abortus.

Ona je kritikovala odluku Vrhovnog suda Amerike da poništi presudu o slučaju Džejn Rou protiv Henrija Vejda iz 1973. godine čime je dato pravo saveznim državama da odluče da li će dopustiti prekid trudnoće i na koji način će to učiniti.

"Danas se dogodio veliki korak nazad u istoriji, duboka nepravda pogodila je žene širom SAD. Mnogo je žena koje su se borile sa donošenjem odluke o pobačaju", objavila je ona.

"I ja sam se borila sa time 2020. godine. Kada je svijet pokleknuo pred pandemijom, ja sam tražila pobačaj", napisala je Medou i dodala:

"To je veoma privatno i lično iskustvo, takvo treba i da bude. Imala sam sreće što sam naišla na dobrog ljekara koji me je podržavao tokom čitavog procesa", priznala je ona.

Ona je objavila poruku na svom profilu u kojoj je objasnila koliko se ogorčeno osjeća zbog ove odluke suda, kao i koliko je mrže dobila zbog toga što je iznijela svoje mišljenje.

"Znati da sada još više žena neće imati priliku da traži siguran prekid trudnoće i donese odluku o svom tijelu slama mi srce", započela je ona.

"U svijetu koji konstantno marginalizuje žene, ovo izgleda kao najveći napad na njih. Zabrana pobačaja ne sprečava pobačaje, ona sprečava sigurne abortuse", zaključila je kćerka legendarnog glumca.

Nakon ove objave dobila je brojne kritike na koje je odgovorila sljedećim riječima:

"Količina mržnje koju sam dobila nakon ove objave je nevjerovatna. Prestanite da me pratite ako se ne slažete sa mnom. Nemojte da ostajete tu i da pišete grozne stvari", dodala je Medou.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije