Jet set

Sofija ruši standarde ljepote - upoznajte manekenku s jednom obrvom

Sofija ruši standarde ljepote - upoznajte manekenku s jednom obrvom
Foto: Screenshot Instagram/sophiahadjipanteli | Sofija ruši standarde ljepote - upoznajte manekenku s jednom obrvom

Sofija Hadžipanteli je američka manekenka grčko-kiparskog porijekla, savršeno izvajanog tijela i prelijepih zelenih očiju, ali potpuno drugačija od ostalih. Njene guste crne obrve, spojene na sredini tako da čine jednu cjelinu, potpuno odudaraju od savremeno prihvaćenih stereotipa konvencionalne ljepote, a ova mlada žena ih namjerno ističe i na njih je posebno ponosna.

Sofija ima 25 godina i već je etablirano ime u svijetu modelinga. Njen portfolio uključuje saradnju s renomiranim časopisima poput Vouga, El, Harpers bazara, a nastupala je i na revijama mnogih poznatih modnih brendova.

Ono što Sofiju izdvaja od drugih su njene upadljive spojene obrve, koje je vrlo lako mogla, poput miliona drugih žena, da očupa, depilira, tetovira, ili šta već ne, i uklopi se u opšteprihvaćene estetske standarde. Ali, nije htjela.

Biti isti, biti poseban...

Ponosna na svoje korijene i svoje porijeklo, odlučila je da odnjeguje i istakne ovu genetsku karakteristiku svojih predaka i pokuša da uđe u svijet mode takva "nesavršena", kakva jeste - s jednom obrvom, pjegama na licu i "skromnom" visinom od 168 cm.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sophia ☠️

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije