Gadgets

Pratite nas na Google news

Dugo najavljivani Apple AR dobio datum izlaska

Dugo najavljivani Apple AR  dobio datum izlaska
Foto: Ilustracija | Dugo najavljivani Apple AR dobio datum izlaska
N.N.

Prema novom izvještaju, Apple planira da objavi svoj uređaj za mješovitu realnost u narednih nekoliko mjeseci i najvjerovatnije će to učiniti na događaju koji će organizovati u drugoj polovini godine.

Tehnološki gigant iz Kupertina planira da objavi AR proizvod za mješovitu stvarnost u narednih nekoliko mjeseci, što će biti nova kategorija Apple proizvoda od 2015. Međutim, to ne mora nužno da učini na virtuelnom događaju, navodi se u izveštaju Blumberga.

"Ako je moguće, Apple neće željeti da objavi tako značajnu najavu na online događaju", tvrdi se u izvještaju. "

Još u januaru, Bloomberg je izvjestio da prvi Apple AR ili Apple VR uređaj neće biti jeftin i da će biti proizvod za određenu nišu, namijenjen uglavnom programerima, prenosi b92.

Navodno, Apple planira da proda proizvod u maloj količini, možda samo jedan uređaj dnevno po lokaciji Apple Store-a, a taj prvi uređaj trenutno se očekuje da bi trebalo da izađe u toku 2022. godine, ukazuju podaci iz izvještaja.

Otkrivanje u sljedećih nekoliko mjeseci obično bi se poklapalo ili sa proljećnim događajem ili sa WWDC-om koji je u junu. Na osnovu činjenice da će proizvod biti namijenjen programerima, čini se da će kasniji događaj za objavu proizvoda biti vjerovatniji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije