Gadgets

Honor spreman za trijumfalni povratak

Honor spreman za trijumfalni povratak
Foto: Essa Riuta/Pixabay | Honor spreman za trijumfalni povratak

Honor, nedugo nakon što je postao nezavisna kompanija, zauzeo je značajan udio na tržištu u Kini.

Faktori koji su doprinijeli rastu kompanije "Honor" u Kini između ostalog su end-to-end proces, strateška partnerstva, lansiranje novih proizvoda i velike mogućnosti za istraživanje i razvoj.

"Honor, uprkos tome što je mlada kompanija, ima mogućnosti da proprati cjelokupan proces, odnosno end-to-end operacije, od istraživanja i razvoja, lanaca snabdijevanja, proizvodnje, do prodaje, marketinga, usluga i finansija. Istraživanja i razvoj, kao i stalni fokus na razvoj najsavremenijih tehnologija, pomažu kompaniji da ostane konkurentna. Trenutno, imamo preko 10.000 zaposlenih širom svijeta, a 50 odsto njih su stručnjaci za istraživanje i razvoj. Sa 30.000 maloprodajnih lokacija i 3.000 centara za korisničku podršku, dopiremo do ljudi iz svih krajeva sveta”, rekao je Džordž Zao, izvršni direktor kompanije Honor Device Co.

Novi uređaji opravdali očekivanja

Uspjesima kompanije doprinijela su i lansiranja novih smartfona.

U prethodnom periodu na kineskom i pojedinim svjetskim tržištima lansirana je Honor 50 serija, dok je u avgustu predstavljena Magic3 serija sa čak tri modela, Magic3, Magic3 Pro i Magic3 Pro+.

Tom prilikom, Džordž Zao je istakao da je nova Magic3 serija otjelotvorenje vizije brenda u vezi sa budućnošću mobilne tehnologije, ali i da predstavlja inovativne ideje koje su sprovedene u djelo radi potpunog korisničkog iskustva.

Honor treći na tržištu Kine

Analiza tržišta pametnih telefona u Kini, koju je objavio Cino Resrč, samo potvrđuje stremljenja i viziju kompanije.

Brend Honor, dospio je na treće mjesto na domaćem tržištu gledajući prodaju pametnih telefona.

Kompanija, koja sada posluje nezavisno od Huawei-ja, u julu je prodala čak četiri miliona smartfona, nadmašivši Xiaomi (3,9 miliona uređaja) i Apple (3 miliona).

Dodatno, prema mjesečnim podacima Market Pulse data kompanije Counterpoint Research, tržišni udio ovog brenda u Kini je skočio sa 5,1 odsto u januaru, na 8,4 odsto u junu.

Imajući u vidu rezultate koje je Honor ostvario u Kini, trijumfalni povratak na globalno tržište je izvjestan i nagovještava svijetlu budućnost kompanije, pogotovo zbog novih uređaja koji nas očekuju u narednom periodu.

(Pcpress)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije