Gadgets

Koliko bi mogao koštati najjači iPhone za 10 godina

Koliko bi mogao koštati najjači iPhone za 10 godina
Foto: Pexels | Koliko bi mogao koštati najjači iPhone za 10 godina

Cijena od 1.000 dolara je postala uobičajena za moderne, flegšip telefone, posebno kada su u pitanju Apple i Samsung modeli. Čak i neki drugi proizvođači sve češće svoje uređaje nude po ovoj, pa čak i znatno višoj cijeni.

Prema nedavnoj analizi Mozilliona (onlajn prodavnice mobilnih uređaja), ukoliko se nastavi ovakav trend rasta cijena u narednih 10 godina, najjači iPhone bi mogao dostići cijenu od 6.000 dolara.

Iako djeluje nevjerovatno da ćemo trošiti toliko novca na novi telefon, kompanija je analizirala kako su cijene evoluiralle u posljednjih 10 godina. Cilj je da se odredi koliko bi novi telefon mogao da košta 2032. godine.

Mozillion je došao do ovog zaključka, s obzirom na to da je cijena iPhonea porasla sa 199 dolara iz 2012. godine (da, toliko je iPhone 5 koštao prije 10 godina), na 1.099 dolara za iPhone 13 Pro Max u 2022. godini.

To znači da je cijena iPhonea zabilježila rekordan rast od 452 procenta, a prema kalkulacijama iPhone bi 2032. godine mogao koštati 6.069 dolara.

Prema istim analizama i kalkulacijama, Samsungovi telefoni će biti značajno pristupačniji jer se očekuje da će zabilježiti povećanje cijene od "svega" 184 procenta.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije