Gadgets

Novi problemi za iPhone XS i XS Max

Novi problemi za iPhone XS i XS Max
Foto: Screenshot | Novi problemi za iPhone XS i XS Max

Unbox Therapy, jedan od najpopularnijih i najuticajnijih tech kanala na YouTubeu, ukazao je u posljednjem videu na problem punjenja baterija novih Appleovih smartphonea - iPhone Xs i iPhone XS Max.

Voditelj kanala Luis Hilsenteger istakao je sve češće žalbe nekih korisnika novih i nadasve skupih Appleovih uređaja, a koji se vrte oko jednog te istog problema - punjenja baterije.

Slučaj se opisuje kao nemogućnost punjenja u situaciji gdje je uređaj u stanju mirovanja odnosno u standardnom stanju kada se ne koristi ("idle" stanje).

Kada se kabal iz adaptera spoji s iPhoneom XS ili XS Max tokom stanja mirovanja, on u nemalom broju slučajeva ne reaguje i punjenje ne može početi. Neki korisnici su prijavili da se novi Appleovi uređaji počnu puniti nakon buđenja smartphonea, a neki korisnici ne uspijevaju izazvati punjenje ni nakon što probude iPhone. Sitacija je već dobila ime - ChargeGate.

Hilsenteger je odlučio testirati tvrdnje i tako je na osam uređaja XS i XS Max pronašao bar jednu verziju manifestacije problema koji naizgled ima veze sa početnom postavkom - namjerom punjenja za vrijeme stanja mirovanja uređaja. Nije sasvim jasno da li je problem softverske ili harverske prirode.


PROČITAJTE JOŠ: 

Stigle prve žalbe na nove iPhone uređaje


Ovaj problem se ne pojavljuje na svim uređajima koje je Apple predstavio nedavno, niti se pojavljuje ukoliko punjenje započinje za vrijeme budnog stanja. 

Podsjećamo, cijene iPhonea XS i iPhonea XS Max u Bosni i Hercegovini počinju od 2.100 KM pa sve do 4.000 KM, zavisno od modela i količine integrisane memorije.

Apple još uvijek nije komentarisao problem.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije