Gadgets

iPhone 13 možda dobije nešto što Android ima godinama

iPhone 13 možda dobije nešto što Android ima godinama
Foto: Ilustracija | iPhone 13 možda dobije nešto što Android ima godinama

Samo nekoliko mjeseci će proći dok Apple ne otkrije sve, a glasina o iPhone sljedeće generacije je da će imati nadogradnju Retina ekrana, navodi se u novom izveštaju Marka Gurmana, koji ima izvanredne rezultate kada je riječ o pogađanju glasina.

Gurman predviđa da će se novi iPhone konačno isporučiti sa funkcijom “Always On display”.

Ova tehnologija ekrana postoji već duže vreme na Android pametnim telefonima i omogućava korisnicima da neprestano provjeravaju vrijeme, datum i nedavna upozorenja bez potrebe da tapkaju po ekranu da bi ga probudili. To takođe znači da možete provjeriti vijreme tokom razgovora ili sastanka bez otključavanja telefona, prenosi b92.

Kompaniji Apple ova tehnologija ipak nije nepoznata, jer su prethodne dvije iteracije njihovog Apple Watch-a u stanju da prikažu vrijeme na “Always On” ekranu, međutim nejasno je koji će se podaci tačno prikazivati na njemu, iako se može pretpostaviti da će to najvjerovatnije biti jednostavna maska sata i par ikona koje pokazuju e-poštu ili tekstualne poruke.

Uz tu funkciju, Apple bi mogao da uvede tehnologiju visokog osvježavanja ekrana od 120Hz u svoje nove telefone. Kompanija je kritikovana zbog toga što prošle godine na svoj iPhone 12 Pro nije uvela tu tehnologiju, te su uređaji imali osvježavanje od 60Hz. To se činilo čudnom odlukom, pogotovo jer skoro svi premium uređaji sa Android-om sada imaju tu visoku brzinu osvježavanja ekrana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije