Hardware

Nvidia sprema ogromnu grafičku kartu

Nvidia sprema ogromnu grafičku kartu
Foto: Screenshot/Youtube | Nvidia sprema ogromnu grafičku kartu

Novi renderi predstojeće Nvidia RTX 4090 Ti Founders Edition grafičke karte su se pojavili onlajn, a objavio ih je Moore's Law is Dead.

Popularni YouTuber i dojavljivač informacija iz svijeta tehnologija, ponudio nam je uvid u RTX 4090 Ti provodnik toplote. On je u skladu sa ranijim informacijama i pokazuje dizajn koji ima više rebara za provodnik toplote u odnosu na RTX 30 seriju.

Pored toga, grafičku kartu krasi veliki 3,5-slotni dizajn, kao i ukupna estetika dizajna koja je slična Nvidijinoj postojećoj RTX 30 Founders Edition seriji grafičkih karti.

Moore's Law is Dead takođe tvrdi da Nvidia planira da objavi velike količine grafičkih karti iz RTX 40 serije ove jeseni, a kompanijini partneri već spremaju RTX 40 GPU modele sa provodnicima toplote sa četiri i 4,5 slotova.

To ima smisla jer bi RTX 40 serija trebalo da ima visoke zahtjeve kada je u pitanju napajanje. Ovakvim sistemima je potreban dizajn sa kućištima koja nude dobro provođenje vazduha.

Očekuje se da će Nvidia RTX 4090 serija grafičkih karti biti veća, sa visokom potrošnjom, u odnosu na prethodnu generaciju što znači da će protok vazduha i upravljanje toplotom na njima biti bitnije nego ikada.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije