Internet

Facebook planira veliki redizajn kako bi se takmičio sa TikTok-om

Facebook planira veliki redizajn kako bi se takmičio sa TikTok-om
Foto: Pexels | Facebook planira veliki redizajn kako bi se takmičio sa TikTok-om

Facebook radi na velikom redizajn glavnog fida koji bi značajno isticao preporučeni sadržaj, kreatore i ljude koje korisnik ne prati.

Prema riječima prvog čovjeka zaduženog za Facebook aplikaciju u Meti, Toma Alisona, cilj je prebacivanje Facebook-a na "Discovery Engine". koji bi se u velikoj mjeri oslanjao na preporuke, nešto slično "For you" fidu kakav ima TikTok.

Preporuke bi uglavnom dolazile od "nepovezanog" sadržaja uključujući Reels, a korisnici bi vidjeli manje objava prijatelja i članova porodice u svojim fidovima. Plan podrazumijeva i vraćanje inboxa Messengera u aplikaciju Facebooka kako bi se korisnici ohrabrili da dijele više sadržaja iz navedenog "Discovery Engine-a".

Koliko će kompaniji Meta biti potrebno vremena da implementira ove promjene, zasad nije poznato. Međutim, neke slične promjene se već događaju na Instagramu.

Ovo nije prvi put da su zvaničnici Mete nagovijestili velike promjene Facebook aplikacije niti je ovo prvi put da čujemo za "Discovery Engine".

Zakerberg je u aprilu rekao da je kompanija usred "velike promjene" koja će promijeniti dinamiku fida kako bi isticala preporučeni sadržaj koji će određivati veštačka inteligencija u skladu sa interesovanjima korisnika.

Kako će sve to izgledati, ostaje da vidimo.

(Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije