Internet

Pratite nas na Google news

Facebook pooštrava pravila Live prenosa

Facebook pooštrava pravila Live prenosa
Foto: Ilustracija | Facebook pooštrava pravila Live prenosa
Tanjug

Facebook pooštrava pravila lajv prenosa za svoje korisnike uoči sastanka svjetskih lidera u cilju suzbijanja onlajn nasilja nakon masakra u Krajstčerču.

Facebook je saopštio da uvodi novu politiku za korišćenje usluge Facebook Live, privremeno ograničavajući pristup osobama koje su se suočile s disciplinskim postupcima za kršenje najozbiljnijih pravila kompanije na bilo kom mjestu na sajtu.

Korisnicima koji prvi put budu suspendovani biće onemogućeno da koriste Lajv na određeni vremenski period, navodi kompanija. Takođe se povećava niz prekršaja koji će kvalifikovati korisnike za suspenziju, javlja Rojters.

Facebook nije naveo za koja krivična djela je moguće dobiti suspenziju ili koliko dugo će ona trajati, ali portparolka kompanije je rekla da, prema novim pravilima, napadaču koji je usmrtio 51 osobu u pucnjavi u dvije džamije u Krajstčerču ne bi bilo moguće da koristiti Live sa svog Facebook naloga.

Najava je stigla uoči kopredsjedavanja premijerke Novog Zelanda Džesinde Ardern sastankom s francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom u Parizu, u srijedu, koji za cilj ima da svjetski lideri i šefovi tehnoloških kompanija potpišu "Krajstčerč poziv", koji će ih obavezati na eliminisanje nasilnih ekstremističkih sadržaja na internetu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije