Internet

Igra Elden Ring srušila rekorde

Igra Elden Ring srušila rekorde
Foto: Bandai Namco | Igra Elden Ring srušila rekorde

Prodaja igre Elden Ring prodajom je prevazišla i najsmjelija očekivanja.

Naime, Bandai Namco je očekivao da Elden Ring igra, studija FromSoftware, bude prodata u četiri miliona kopija tokom pet nedjelja.

Smatralo se da bi i taj rezultat bio impresivan, s obzirom na to da je Dark Souls 3 prodat u tri miliona kopija mjesec dana nakon objave.

Elden Ring je objavljen 25. februara za PlayStation 5 i 4, Xbox Series X|S, Xbox One i PC preko Steam platforme, a za 18 dana prodat je u 12 miliona kopija širom svijeta. 

Od toga je milion primjeraka igre prodato samo u Japanu.

Prema zvaničnoj objavi, pomenuti rezultati datiraju od 14. marta, a zasnivaju se na distribuciji fizičkih kopija i digitalne verzije igre.

Time je Elden Ring potpuno srušio prethodne rekorde, koji se dovode u vezu sa igrama iz Souls žanra. Sekiro je ranije prodat u dva miliona kopija za 10 dana, dok je Dark Souls 3 igri bilo potrebno četiri godine da dostigne 10 miliona prodatih primjeraka širom svjeta.

Dostignuće Elden Ringa se već poredi sa onim koje je ostvario Pokémon Legends Arceus, koji je za sedam dana prodat u 6,5 miliona primjeraka. Ipak, treba  naglasiti da je to ostvario naslov iz franšize koja je tada već imala veliki broj poklonika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije