Internet

Intel odustaje od 5G tehnologije za telefone

Intel odustaje od 5G tehnologije za telefone
Foto: Intel | Intel odustaje od 5G tehnologije za telefone

Nakon iznenađujućeg sporazuma između kompanija Apple i Qualcomm, Intel je takođe iznenađujuće objavio da neće ni pokušavati da kreira i proizvodi 5G modeme za telefone.

Apple je imao namjeru da zamijeni Qualcomm Intelom, kada su u pitanju 5G modemi za iPhone uređaje, ali problemi sa implementacijom 5G tehnologije su razlog zbog kojih tehnologije najvjerovatnije neće biti u ovogodišnjim iPhone-ima.

U saopštenju, Intel je istakao da ne očekuje da predstavi 5G modem proizvode u segmentu smartfona, uključujući i one originalno planirane za lansiranje 2020. godine.

"Veoma smo ushićeni zbog mogućnosti koju donosi 5G i implementiranja mreže u cloud, ali na polju smartfon modem poslovanja postalo je jasno da za kompaniju ne postoji jasan put profita i pozitivnog rezultata", naveo je CEO kompanije Bob Svan.

Prošlog novembra Intel je istakao da ubrzava razvoj 5G modem tehnologije a tokom ovogodišnjeg CES-a je iznio i neke planove na polju proboja u ovom segmentu. Sada će kompanija nastaviti da širi svoje mogućnosti za 4G i 5G u oblasti računara, iOT i drugih uređaja.

(Engadget)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije