Internet

Mask: Uvodimo pretplatu u borbi protiv botova

Mask: Uvodimo pretplatu u borbi protiv botova
Foto: Tanjug/AP | Mask: Uvodimo pretplatu u borbi protiv botova

SAN FRANCISKO - Ilon Mask, američki tehnološki preduzetnik i vlasnik društvene platforme "Iks", ranije poznate kao "Tviter", izjavio je danas da je borba protiv botova ključni razlog zbog kojeg ova mreža postepeno prelazi na uvođenje mjesečne pretplate.

"Ovo je zapravo izuzetno težak problem. To je vjerovatno i zaista jedini i najvažniji razlog zašto prelazimo na malu mjesečnu uplatu za korišćenje sistema `Iks`. To je jedini način koji sam mogao da smislim u borbi protiv ogromnih armija botova", rekao je Mask u razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom.

Aktiviranje botova u velikim količinama je jeftino, ali kada je u pitanju plaćanje svakog od njih mjesečno, čak i u manjim iznosima, postaje prilično skupo i glomazno, jer vlasnik mora da pronađe novi način plaćanja svaki put kada stekne novog bota, dodao je Mask.

"Dakle, to je zapravo ograničenje koliko različitih kreditnih kartica možete pronaći čak i na mračnom vebu ili nečemu drugom", rekao je američki preduzetnik.

Mask i Netanjahu su se sastali u San Francisku radi razgovora o različitim temama, uključujući vještačku inteligenciju, antisemitizam i pravosuđe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije