Internet

Pratite nas na Google news

Nova Instagramova opcija jako podsjeća na Zoom

Nova Instagramova opcija jako podsjeća na Zoom
Foto: Ilustracija | Nova Instagramova opcija jako podsjeća na Zoom
N.N.

Instagram je odlučio proširiti mogućnosti svoje usluge prijenosa uživo, no konačni rezultat izgleda veoma poznato. Tačnije, podsjeća na servis za videopozive koji je pravu eksploziju popularnosti doživio tokom pandemije - Zoom.

Tako će korisnici Instagrama koji odaberu opciju Live Rooms vidjeti sagovornike na podijeljenom ekranu, dok će komentari pratitelja biti prikazani na donjem dijelu ekrana, kao što je to slučaj tokom prenosa uživo na Facebooku.

Dosad je Instagram omogućavao samo komunikaciju s jednim sagovornikom, a sad ih je na ekranu moguće imati maksimalno četiri.

Uz to što mogu promatrati prenos uživo razgovora između nekoliko ljudi, gledaoci takođea mogu kupovati "značke", koje korisnicima daju poseban status koji otključava dodatne opcije tokom prenosa, prenosi Zimo.

Iz Instagrama također najavljuju nove alate poput posebnih audioznačajki i dodatnih kontrola, koje bi trebale postati dostupne u sljedećim mjesecima.

Podsjetimo, otkako je prije godinu dana započela pandemija COVID-19, aplikacije za videokonferencije i videopozive dobile su na popularnosti, a one koje nisu podržavale takve mogućnosti tokom godine su ih dobile.

Najpopularnija aplikacija za videopozive postala je Zoom, a svoje su korisnike pronašle i druge poput Google Meeta, Microsoft Teamsa i brojnih drugih.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije