Internet

Održan Meetup događaj u okviru "M:tel Playground izazova"

Održan Meetup događaj u okviru "M:tel Playground izazova"
Foto: N.N. | Održan Meetup događaj u okviru "M:tel Playground izazova"

BANJALUKA - Kompanija "M:tel" organizovala je u saradnji s "ICT Hubom" iz Beograda u srijedu naveče u Muzeju savremene umjetnosti RS u Banjaluci peti "M:tel Playground" Мeetup događaj.

Način na koji "Internet of Things" mijenja svijet, bio je tema ovog događaja, koji je okupio kreativce, programere, akademce i biznis partnere.

Aleksandar Veselinović, rukovodilac Sektora za planiranje i izgradnju upravljačko-komutacionih sistema i servisa u kompaniji "M:tel", predstavio je "M:telova" IoT rješenja "Smart City" i "Smart Home".

"'M:tel' je dio zajednice koja promoviše izgradnju 'Internet of Things' tehnologija. Gradimo infrastrukturu koja omogućava pružanje različitih 'Internet of Things' rješenja dustupnih svima", rekao je Veselinović.

Jan Willem Smeenk, jedan od vodećih IoT eksperata, suosnivač "Bookinga" i izvršni direktor SODAQ, rekao je da mu je zadovoljstvo što je prisustvovao ovom događaju.

"Povezani uređaji su naša budućnost i industrija koja bilježi najveći rast, a očigledno je da su to prepoznali 'M:tel' i 'ICT Hub'", rekao je Smeenk tokom svog izlaganja na ovom događaju.

Dodao je će u narednom periodu biti sve više entuzijasta za ovu tehnologiju, koji će s njim i njegovim kolegama graditi budućnost te da će uskoro "Internet stvari" prerasti u "Internet svega".

"Playground" platforme zamišljene su kao mjesta okupljanja profesionalaca i kreativaca koji imaju interes stalnog jačanja savremenih IT znanja i osnaživanja tehnološke start-up zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije