Internet

WhatsApp sprema nešto "nezamislivo", korisnici će biti oduševljeni

WhatsApp sprema nešto "nezamislivo", korisnici će biti oduševljeni
Foto: Pexels/Ilustracija | WhatsApp sprema nešto "nezamislivo", korisnici će biti oduševljeni

Aplikacija WhatsApp jedna je od najpopularnijih na svijetu u svom segmentu, a sada sprema nešto što će oduševiti korisnike.

Zbog evropske regulative, WhatsApp bi uskoro mogao da omogući korisnicima da se unutar same aplikacije dopisuju sa nekim ko koristi drugu, konkurentsku platformu.

U praksi, to znači da ako vi imate WhatsApp a neko drugi Viber, Telegram, Messenger itd, moći ćete bez problema da se dopisujete.

O ovome pisao i specijalizovani sajt Wired, koji je čitav poduhvat nazvao "nezamislivim", ali su napomenuli i da još nije poznato šta kompnija Meta sprema u praksi, odnosno sa kojim bi sve aplikacijama WhatsApp mogao da bude kompatibilan.

"Postoje tenzije u vezi sa tim kako da ponudimo interoperabilnost sa trećim stranama, a da istovremeno sačuvamo privatnost i bezbjednost samog WhatsAppa. Prilično smo zadovoljni onim što smo do sad postigli", rekao je za Wired jedan od direktora ove platforme, Dik Brauer.

U početku, u fokusu interoperabilnosti biće tekstualne poruke, slike, video i audio zapisi, kao i datoteke. Što se tiče grupnih razgovora i glasovnih poziva, to će morati da sačeka još malo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije