Internet

WhatsApp vam je rozi? U pitanju je virus

WhatsApp vam je rozi? U pitanju je virus
Foto: Ilustracija | WhatsApp vam je rozi? U pitanju je virus

Ako ste ikada pomislili da WhatsApp može biti bilo koje druge boje osim zelene, to vam se možda može i ostvariti.

Prepoznatljiva zelena boja je nekima možda previše "drečava", pa bi neka pastelnija alternativa možda mogla da izgleda bolje. Zato je tu sada roza.

Iako, vjerovatno, to do sada niste imali prilike da vidite, WhatsApp u "pink" boji se pojavio u Indiji. Riječ je o nadogradnja koja, nakon instalacije, ikonicu boji u rozu, prenosi MakeUseOf.

Ažuriranje korisnicima obećava mogućnost biranja između nekoliko različitih boja interfejsa, ali kad kliknete na link koji kruži među korisnicima WhatsAppa, da biste do njega došli, vaš Android uređaj će dobiti - virus.

Ovde je ruječ o starom hakerskom triku koji, na iznenađenje stručnjaka za bezbijednost, i danas još uvijek radi, prenosi Telegraf.

A ako malo razmislite, vidjećete da je i logično da je riječ o prevari. Nadogradnje softvera na Android i iOS platformama nikada ne treba istalirati preko neprovrenih linkova, već isključivo putema znaničnih prodavnica aplikacija, App Store i Google Play Store.

Ovaj virus je, za sada primjećen samo u Indiji, ali nije poznato da li će "prešao njene granice". U svakom slučaju, ako u WhatsAppu primjetite link koji vas poziva da apgrejdujete aplikaciju na verziju koja menja boje, nipošto ne otvrajate taj link.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije