Internet

Windows Defender označava uTorrent kao prijetnju

Windows Defender označava uTorrent kao prijetnju
Foto: N.N. | Windows Defender označava uTorrent kao prijetnju

Izgleda da su uTorrent korisnici naišli na probleme na Windowsu, jer je Microsoftova Windows Defender alatka počela da obilježava popularni torent klijent kao potencijalnu prijetnju. Nekoliko drugih anti-virus vendora je takođe počelo da obilježava najnoviju verziju uTorrenta kao opasnu.

Trenutno nije jasno šta je pokrenulo ovu promjenu, ali kako TorrentFreak izveštava, BitTorrent Inc sugeriše da su upozorenja lažno pozitivna te da ništa zlonamjerno nije dodato u uTorrent klijent.

U ovom trenutku, milioni ljudi koriste uTorrent regularno, čineći ga jednim od najpopularnijih torent klijenata, tako da bi upozorenja o postojanju virusa mogla potencijalno zabrinjavajuća. Jedan od mogućih problema je to što uTorrent često stiže u paketu sa svojim installerom. S vremena na vrijeme opciona instalacija uključuje adware, koji može biti predmet interesovanja antivirus programa.

BitTorrent Inc, u čijem je vlasništvu uTorrent klijent, je svestan ovih izveštaja, a kao rezultat je povukao najnoviji uTorrent build sa stranica za preuzimanje. Međutim, kompanija nije našla nikakve razloge za blokiranje programa od strane anti-virus softvera, tako da sve i dalje ostaje misterija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije