Nauka

Microsoft planira da otvori Data centar na mjestu nesuđene Foxconn fabrike

Microsoft planira da otvori Data centar na mjestu nesuđene Foxconn fabrike
Foto: Pixnio | Microsoft planira da otvori Data centar na mjestu nesuđene Foxconn fabrike

Prošlo je šest godina od kada je Foxconn objavio planove da napravi veliku fabriku u Viskonsinu. Međutim, taj projekat nikad nije dovršen, a sada Microsoft planira da uloži 3.3 milijarde dolara u ovu lokaciju i pretvori je u svoj novi "AI Data centar". Takođe, kompanija želi da ovdje, u saradnji sa lokalnim koledžom, otvori i svoju "Datacenter akademiju" u kojoj bi obučavali studente na polju Data centar i STEM tehnologija.

Microsoft će u Viskonsinu kreirati novi Co-Innovation Lab, u kome će obučiti 1.000 biznis lidera kako da integrišu AI rješenja u svoje poslovanje.

Plan je da se ovim potezima obezbijedi 2.300 poslova vezanih za izgradnju i dovršavanje Data centra, nakon čega će 2.000 ljudi dobiti permanentno zaposlenje na njegovom održavanju i vođenju.

Foxconn je u ovoj fabrici želio da proizvodi displeje.

Kada je pokrenut ovaj projekat, kompanija je obećala 13.000 novih poslova, ali je do 2022. godine bilo zaposleno samo 600 ljudi.

Takođe, obećali su investiciju od 10 milijardi dolara, ali su u ovu lokaciju uložili samo 900 miliona dolara, prenosi "PCpress".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije